SURGITAL
Η Surgital είναι ο κορυφαίος παραγωγός φρέσκων ζυμαρικών βαθιάς κατάψυξης στην Ιταλία. Ακόμα, δραστηριοποιείται στην παραγωγή σαλτσών σε κύβους για τον τομέα της HoReCa.
Η εταιρεία η οποία ξεκίνησε από ένα μικρό εργαστήριο χειροτεχνίας, κατάφερε να διατηρήσει την αυθεντικότητα των προϊόντων της σε βιομηχανική κλίμακα. Η Surgital παράγει 175 τόνους φρέσκων ζυμαρικών και 30 τόνους σάλτσες σε κύβους, σε καθημερινή βάση. Συνολικά απασχολούνται στην επιχείρηση περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι στις κεντρικές εγκαταστάσεις, ενώ συνολικά ανέρχονται σε 500 σε επίπεδο Ομίλου.
Σήμερα η περιοχή των κεντρικών εγκαταστάσεων βρίσκεται στην Lavezzola, έκτασης 35.000 m2, ενώ σε σύνολο φτάνει τα 200.000 m2, με 34 γραμμές παραγωγής.
Η καινοτομία και η βιωσιμότητα αποτελούν θεμελιώδεις πυλώνες της εταιρείας, ξεκινώντας από τον ειδικό σχεδιασμό της διαδικασίας συντήρησης –η οποία δεν περιλαμβάνει πρόσθετα, παρά μόνο την εφαρμογή τεχνολογίας ψύχους– στην ενεργειακή αυτονομία χάρη στα φωτοβολταϊκά συστήματα και τις μονάδες συμπαραγωγής μεθανίου.
